PATRIMONI HIDROELÈCTRIC

Diferents camins per descobrir el patrimoni hidroelèctric Hi trobareu màquines captivadores, obres espectaculars, personatges fascinants i històries quotidianes. Poseu-vos en marxa!
Un patrimoni per descobrir A PATRIMONI HIDROELÈCTRIC podreu saber-ho tot de les centrals hidroelèctriques de les conques dels rius Segre, Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana.
Enrampa’t! Connecta amb l’electricitat descobrint la seva història, principis i tecnologies amb les visites guiades i les propostes educatives.
Entorns espectaculars Les centrals hidroelèctriques són una bona oportunitat per descobrir el nostre país des d’un punt de vista diferent, original i sorprenent.

Presentació

L’aigua és un element imprescindible per la vida, l’utilitzem per a tot, també per a generar energia.

PATRIMONI HIDROELÈCTRIC neix per difondre el llegat que les obres hidroelèctriques han deixat a les Terres de Lleida. Hi trobareu les centrals que estan musealitzades i que ofereixen una oferta estable de visites i activitats.

El 1911 fou l’any de la fundació de les dues grans empreses, la Barcelona Traction, Light & Power i Energía Eléctrica de Cataluña, que van construir grans centrals hidroelèctriques per aprofitar l’aigua... Llegir més [+]

 

La Central de Camarasa s'incorpora a PATRIMONI HIDROELÈCTRIC

La central hidroelèctrica de Camarasa acull des de 2017 l'exposició commemorativa dels 100 anys de l'inici de la seva construcció. La mostra es troba instal·lada en el recinte de la central, de la qual es pot visitar una part, i explica la construció de l'obra, impacte a Camarasa i la gran vaga obrera de 1918-19. Trobareu més informació de la central de Camarasa a l'apartat Calaix històric d'aquest web.

Podeu consultar més informació sobre la central i el que va suposar pel poble en aquesta pàgina de l'Ajuntament de Camarasa.

Per reservar visita a la central, contacteu amb Camarasa Activa

  • Museu de l'aigua de Lleida Ajuntament de LLeida Fons históric Endesa
  • Diari Segre
  • Facebook Flickr Youtube
MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat