Esteu aquí: Inici ca Qui som

Qui som

PATRIMONI HIDROELÈCTRIC és un projecte d’àmbit territorial format per conjunt d’institucions i entitats que col•laborem per donar a conèixer el patrimoni vinculat a la hidroelectricitat.

La industrialització ha comportat canvis a tots els nivells: tècnics, socials, econòmics, ambientals, culturals. El patrimoni industrial que ens ha llegat és fonamental per entendre l'evolució de la nostra societat. El nostre àmbit d'actuació és un aspecte concret d'aquest extens llegat: el patrimoni hidroelèctric, format per centrals hidroelèctriques, embassaments, canonades, campaments de treballadors... i les històries que s'amaguen darrera els vestigis materials. Les persones que ho van fer possible i les transformacions de tot un país són l'eix de treball bàsic, juntament amb els aspectes tecnològics. Territorialment, comprén les conques del Segre, Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana, productores hidroelèctriques per excel·lència de Catalunya.

Els objectius són:
1. Posar en valor l’energia hidroelèctrica com a motor de la segona Revolució Industrial de Catalunya i el paper cabdal de les Terres de Lleida en aquest procés històric.
2. La defensa i la protecció del patrimoni moble, immoble i immaterial.
3. Promoure l’evolució tecnològica com a recurs didàctic.
4. Programar una oferta qualificada per al turisme cultural.

Els museus i centres d'interpretació que en formen part es caracteritzen per ser centres visitables que acullen patrimoni hidroelèctric destacat i que disposen d’una oferta educativa permanent i consolidada.

o    Museu de l’Aigua de Lleida
o    Museu Hidroelèctric de Cabdella
o    Centre d’Interpretació de l’Aigua de Tavascan
o    Centre d’Interpretació de l’Energia de Canelles
o    Endesa Educa

Accions del document
MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat