Esteu aquí: Inici ca Espai Patrimonial La Central de Talarn

Espai Patrimonial La Central de Talarn

 

L’Espai Patrimonial de La Central de Talarn obre les seves portes l’any 2016, amb l’objectiu de posar a l’abast del públic aquest patrimoni industrial.

La seva visita ofereix un recorregut per aquesta central hidroelèctrica, construïda entre 1914 i 1917 per Riegos y Fuerza del Ebro, que formava part del grup de La Canadenca. Promogut per Pearson, del qual es conserva una fotografia de la seva estada a les obres de la central de Talarn, fou l'empresa encarregada de construir les centrals de la Noguera Pallaresa: Sossís, Talarn, Gavet i Camarasa, en l'aprofitament integral del riu. En el cas de Talarn, la presa de l'embassament es va construir a l'estret de Susterris, on es trobava una ermita dedicada a Sant Antoni, que donarà nom a l'embassament.

Durant la visita es pot observar el funcionament de la sala de turbines, tot entenent els seus aspectes tècnics més rellevants, i visitar l’exposició EL PALLARS IL·LUMINA CATALUNYA. Aquesta mostra es va crear per commemorar els cent anys d’hidroelèctriques al Pallars Jussà l'any 2011. Després d'itinerar per diverses poblacions catalanes, ara es troba instal·lada a l'equipament de forma permanent. Ofereix un recorregut històric a través de la creació d’aquestes grans infraestructures en les primeres dècades del segle XX, posant de relleu les importants transformacions socials i econòmiques que se’n derivaren, tant a nivell local com en el conjunt del país. L'exposició combina documents, fotografies antigues i objectes originals.

logocentral.jpg

 

Més informació:

Espai Patrimonial La Central de Talarn

Central Hidroelèctrica de Talarn - Tremp

Telèfon 973 653 470

lacentraldetalarn@gmail.com

www.tremp.cat/lacentral

Accions del document
MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat