Esteu aquí: Inici L'exposició El Pallars il·lumina Catalunya arriba a la Vall Fosca

L'exposició El Pallars il·lumina Catalunya arriba a la Vall Fosca

Després de la seva itinarància arreu de Catalunya, exposició El Pallars il·lumina Catalunya, organitzada per commemorar el centenari de les empreses hidroelèctriques a la comarca del Pallars Jussà. L'any 1911 es va fundar Energía Electrica de Cataluña, que va cosntruir la central de Capdella a la capçalera del Flamisell, i també la Barcelona Traction Light & Power (coneguda com la Canadenca), que construirà les centrals a la Noguera Pallaresa: Sossís, Sant Antoni, Gavet i Terradets.

L'exposició mostra la competència entre les dues empreses, el ritme vertiginós en les obres, les rivalitats, les obres complementàries (com la carretera de la Vall Fosca), l'impacte que l'arribada dels treballadors va suposar a la Vall Fosca i a Tremp, les novetats que els nous habitants portaven amb ells, els nous costums, l'ambient social, els conflictes... i la importància de l'energía fabricada a les centrals pirinenques per a la industria catalana.

La mostra la formen plafons amb imatges històriques, plànols i documents que il·lustren el discurs, juntament amb peces originals i reconstruccions evocadores dels espais i la societat de l'època.

L'exposició es pot visitar a Espui del 5 de juliol al 14 de setembre de 2014.

Més informació a www.vallfosca.net

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat