Esteu aquí: Inici ca Notícies Exposició temporal "El Pallars il·lumina Catalunya"

Notícies

El Museu de l’Aigua acull l’exposició itinerant “El Pallars il·lumina Catalunya”, organitzada per commemorar el centenari de les hidroelèctriques al Pallars i a Catalunya.


L’exposició ofereix un recorregut per la particular lluita entre Emili Riu i Fred S. Pearson per fer-se amb el mercat energètic català. Per una banda, Riu promou Energía Eléctrica de Catalunya i construeix la gran central de Capdella als llacs de la capçalera de la Vall Fosca. Pearson funda La Canadiense, que realitza les centrals de Sant Antoni, Camarasa i Seròs.

Les fotografies antigues, tres documentals, les peces històriques i fins una recreació de les tendes dels treballadors ens acompanyen al llarg d’aquesta apassionant aventura.

Al llarg dels àmbits de l’exposició s’analitzen les necessitats energètiques en la industrialització de Catalunya, l’arribada de les empreses hidroelèctriques al Pallars a començaments del segle XX, la transformació de la comarca i de Catalunya, l’expansió de l’explotació hidroelèctrica al Pirineu entre 1940 i 1985 i reflexiona sobre el futur de la hidroelectricitat.

Inauguració: 20 de desembre, 19h
Fins el 28 de febrer de 2014
Sala d’exposicions temporals del Museu de l’Aigua
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) Lleida
Horari: de dimarts a divendres, de 10 a 14h
Entrada lliure.

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat