Esteu aquí: Inici ca Notícies El Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya atorga el Premi Bonaplata 2011 a la difusió del Patrimoni Industrial Tècnic i Científic al portal web http://patrimonihidroelectric.paeria.cat

Notícies

Premi Bonaplata 2011
El Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya atorga el Premi Bonaplata 2011 a la difusió del Patrimoni Industrial Tècnic i Científic al portal web http://patrimonihidroelectric.paeria.cat

Foto de grup dels premiats Premi Bonaplata 2011

El Museu de l'Aigua amb motiu del centenari de La Canadiense ha realitzat un conjunt d'actes commemoratius per donar a conèixer el patrimoni industrial i hidroelèctric del nostre territori.
Una eina important per dur a terme aquest tasca ha estat la creació del portal web http://patrimonihidroelectric.paeria.cat i http://www.patrimonihidroelectric.com per iniciativa del  Museu de l’Aigua i el Departament de Difusió i Comunicació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida.

La web aplega la història de l’energia de l’aigua del Pirineu a la Plana. Es fa un recorregut per tot el territori englobant els diferents centres d’interpretació de l’aigua: el Museu de l’aigua de Lleida, el Museu hidroelèctric de Capdella, el Centre d’interpretació de l’aigua de Tavascan i de Canelles, així com de les diferents centrals hidroelèctriques que es troben entre els rius Segre, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana i, Fecsa-Endesa.

Aquest web està estructurat en diferents apartats:
• una agenda amb esdeveniments del territori relacionats amb el patrimoni hidroelèctric
• un apartat de noticies amb el seu corresponent arxiu històric de notícies
• una secció històrica amb documents i plànols cedits per Fecsa- Endesa
• una oferta educativa que ofereix visites guiades, tallers experimentals i itineraris de descoberta de l’entorn
• un àmbit multimèdia que permet visionar vídeos i imatges històriques i actuals dels espais que configuren el patrimoni hidroelèctric del territori de Lleida.
• recursos i enllaços que conformen l’apartat del territori.
El portal, que des de la seva presentació a finals de setembre ha rebut al voltant de 2.000 visites.

El patrimoni hidroelèctric ha rebut el premi Bonaplata en la menció especial de patrimoni per la seva contribució a la difusió, educació i promoció del Patrimoni Industrial, Tècnic i Científic del territori de Lleida. L’acte es va celebrar al Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya el passat dilluns 19 de desembre.

Els Premis Bonaplata, organitzats per l’associació del Museu de la Ciència i de la
Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya, van néixer el 1991 amb l’objectiu de
sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial català. El nom dels premis, Bonaplata, vol recordar el cognom d'una família de fabricants catalans que al llarg del segle XIX es dedicaren primer a l'estampació d'indianes, després a la filatura i al tissatge de cotó, i més tard a la foneria i la metal•lúrgia del ferro colat i del coure per a la construcció i reparació de maquinària.

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat