Esteu aquí: Inici ca Notícies El Museu de l'Aigua presenta el Seròs Book. Com es va dissenyar la central hidroelèctrica?

Notícies

Seròs Book
El Museu de l'Aigua presenta el Seròs Book. Com es va dissenyar la central hidroelèctrica?

Seròs Book

El Museu de l’Aigua exposa el Seròs Book, en motiu dels 100 anys de La Canadiense a Lleida. Aquesta peça extraordinària ha estat cedida temporalment pel Fons Històric d’ENDESA.

Es podrà visitar al campament de La Canadiense fins al 8 de gener, en l’horari habitual de dimarts a diumenge d’11 a 14h. Els diumenges a les 12h es realitzen visites guiades gratuïtes al campament.

El llibre recull la memòria constructiva del canal i la central de Seròs amb les característiques de l’obra i de la maquinària utilitzada. Descriu acuradament la presa d’aigües a Lleida, que ha generat l’espai natural de la Mitjana; el recorregut detallat del canal; l’embassament regulador a Utxesa i la central pròpiament dita, on destaca la minuciositat en l’explicació de les instal•lacions: els edificis, les turbines hidràuliques, els reguladors i la part elèctrica.

Com a suport, un audiovisual mostra totes les pàgines del llibre, cosa que permet endinsar-nos en el projecte. I complementàriament, s’hi poden veure fotografies de l’any 1913 sobre la construcció del canal de Seròs.

 

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat