Esteu aquí: Inici ca Notícies El Museu de l’Aigua de Lleida ha visitat els espais de l’aventura hidroelèctrica

Notícies

El Museu de l’Aigua de Lleida ha realitzat al llarg d’aquest darrer any un conjunt de sortides cap als diversos equipaments que conformen el portal web www.patrimonihidroelectric.com format per centrals hidroelèctriques visitables i amb oferta educativa. Aquestes activitats s’emmarquen dins de la commemoració dels 100 anys de La Canadiense a Lleida.

Les sortides s’han plantejat com una oportunitat de les persones que habitualment participen de les activitats del Museu de l’Aigua de Lleida per a poder visitar tot aquest conjunt divers de centrals. Els desplaçaments més llunyans s’han complementat amb la visita a equipaments patrimonials de la zona vinculats amb l’aigua.

Els viatges realitzats han estat:

Capdella. Imatge de l'estany Gento24 de setembre de 2011: Capdella
Visita al Museu Hidroelèctric de Capdella, situat a la central històrica de Capdella, que celebrava també l’any 2011 el seu centenari, i un viatge amb el funicular de l’estant Gento, construït als anys 80 per a la central reversible Sallente-Estany Gento. La sortida es va complementar amb la visita a les botigues museu de Salàs de Pallars.
+ info:
www.vallfosca.net
http://salas.ddl.net


Canelles. Tots a punt per visitar la central

31 de març de 2012: Canelles
Visita al paratge de Canelles de la mà del Centre d’Interpretació de l’Energia i la Geologia. La sortida va incloure un recorregut per la central hidroelèctrica, la presa i la Cova Negra de Tragó, cavitat natural situada al costat de la presa.
+ info:
www.osaventura.com

 

Seròs. Sobre el pont del canal a Utxesa21 d’abril de 2012: Seròs
Recorregut al llarg del canal de Seròs, visitant els seus punts d’interès més interessants: el campament de Lleida, la presa de la Mitjana, l’embassament d’Utxesa i la central hidroelèctrica. Al llarg del viatge es comenten les aspectes més destacats de la construcció i història de l’aprofitament hidroelèctric, justament quan es compleixen 100 anys de l’inici de les obres.

 

 

Tavascan. Un dels salí de Gerri en funcionament. Foto Ramon Rourera26 de maig de 2012: Tavascan
Viatge vers la central reversible de Tavascan Montamara, impressionant complex subterrani construït entre els anys 70 i 80, i passeig pel poble de Tavascan, complementat amb la visita als antics salins recuperats de Gerri de la Sal.
+ info:
www.tavascan.info
https://sites.google.com/site/saldegerri/


Flix. A Sebes amb el Pere Josep, del Grup de Natrua Freixe16 de juny de 2012: Ascó i Flix
Viatge per descobrir una de les energies més desconegudes: l’energia nuclear, a partir del nou centre d’interpretació de l’energia d’Ascó. La visita es complementa amb un recorregut per la Reserva Natural de Sebes, a Flix, situada a la riba de la darrera gran central de La Canadiense: l’embassament de Flix a l’Ebre.
+ info:
www.anav.es
www.reservanaturalsebes.org


Podeu veure imatges d’aquests viatges a l’apartat Multimedia.

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat