Esteu aquí: Inici ca Notícies El 14 de juliol s’inaugurà el Museu Hidroelèctric de Capdella

Notícies

exterior.JPGEl 14 de juliol es van inaugurar els nous espais del conjunt del Museu Hidroelèctric de Capdella: exposició permanent, la locomotora i el funicular, l’interior de la central, la forja i les peces exposades als exteriors del recinte.


La inauguració comptà amb la presència del Director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau.


L’Ajuntament de la Torre de Capdella (Pallars Jussà) vol que els veïns del municipi, visitants interessats en el turisme industrial, estudiants, i el públic en general, coneguin les reformes i nous espais que s’han fet al Museu Hidroelèctric de Capdella.

tothom.JPGEl museu funciona des del 2001 i en aquests anys s’ha anat ampliant a poc a poc. Té per objectiu donar a conèixer com funciona, com es va construir i el que ha suposat la central de Capdella, la primera central hidroelèctrica de producció industrial d’electricitat per a múltiples consumidors del país. La inauguració de la nova sala i de les peces de l’exterior del museu –com la locomotora i el funicular- coincideix amb el centenari de l’inici dels treballs de construcció.


El museu es pot visitar per lliure o bé realitzar una visita guiada. La visita guiada a la central permet conèixer de primera mà els tres actors que intervenen en aquesta empresa èpica: un territori de muntanyes i estanys únic, la tecnologia que va fer possible aquesta obra en aquell moment i, el més important, la determinació humana que donaria alè a tot el projecte.

 

museu.jpgA l’interior del museu, l’explicació del guia és il•lustrada amb abundància d’imatges –fotografia i gràfics- i material elèctric. L’experiència de descoberta es completa amb el recorregut al voltant de la central, on ara es poden veure el funicular i la locomotora. La visita guiada acaba a l’interior de la central on es poden observar les màquines treballant de ben a prop. 

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat