Esteu aquí: Inici ca Notícies Aqua: Domini i mites

Notícies

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha editat el catàleg Aqua: Domini i mites, en motiu de l’exposició itinerant del mateix nom promoguda des del museu juntament amb el que Programa MELIA (Mediterranean Dialogue on Integred Water Management), que desenvolupa des de fa uns anys un consorci interdisciplinari de països europeus i de les diferents ribes de la conca mediterrània. L’exposició descobreix a través de la imatge diferents expressions de l’aigua, amb un apropament múltiple des de la mitologia, la història, la gestió i la difusió del coneixement. Presentada a Agadir, resseguirà Sevilla, Marrakech, Regione Veneto, La Valleta i Barcelona.

El catàleg agrupa diferents textos relacionats amb la gestió de l’aigua des de diferents perspectives: història, mite, usos, gestió, conflictes d’ús, política d’aigua. S’articula segons un esquema on l’aigua no s’entén només com un bé econòmic, sinó també com un actiu ecològic i social, un patrimoni que hem de conservar i protegir.

Els articles recollits mostren diverses perspectives: les unes, històriques i arqueològiques, assenyalen les qualitats de la gestió de l’aigua i de la seva significació mítica en les poblacions de l’antiguitat, fent també palesa la intervenció humana en el medi ambient amb l’aparició de l’agricultura i la ramaderia; les altres, avaluen les estratègies i els reptes actuals per a un ús racional de la gestió de l’aigua a la conca mediterrània.


Més informació:
Museu d’Arqueologia de Catalunya
http://www.mac.cat

MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat