Esteu aquí: Inici ca Territori

Territori

L’explotació de l’energia hidràulica demana unes condicions topogràfiques i hidrogràfiques adequades, i per tant les centrals hidroelèctriques es troben en un entorn especial. La seva implantació ha transformat el paisatge, la societat i l’entorn econòmic i cultural.

Donar a conèixer l’oferta turística i cultural que s’ha produït amb els canvis estructurals del territori és també un objectiu potent que aquesta xarxa ofereix per tal de fer arribar a tothom el passat, el present i el futur d’aquestes terres que tenen l’aigua com a fil conductor.

Trobareu en els enllaços d'aquesta pàgina tota la informació necessària per gaudir de la vostra estada en el territori de la hidroelectricitat, al llarg de les conques dels rius Segre, Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana.

Paral·lelament, nombroses institucions i entitats del territori realitzen recerca sobre la hidroelectricitat i la seva història. N'és un bon exemple la Càtedra Victoriano Muñoz (http://www.catedravmo.com) o l'historiador Joan Carles Alayo (www.electricitat.cat). També des de l'Ajuntament de Tremp s'ha iniciat el projecte 100 anys d'hidroelèctriques al Pallars (www.tremp.cat) on trobareu activitats de difusió i documentació.

Podeu completar la visita als espais de PATRIMONI HIDROELÈCTRIC als museus del territori. Consulteu els museus de les Terres de Lleida a www.museusdelleida.cat i www.museusdelpirineu.cat

Benvinguts al territori hidroelèctric!

Accions del document
MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat